Mysore
Na 3 dagen in Bangalore met heerlijk eten, fijne mensen en mooie dingen gezien te hebben, vanmorgen om 7 uur in de trein naar Mysore. Een trein die ik bijna miste, omdat de taxi niet kwam opdagen. Volgens Manoj toch echt de meest betrouwbare in Bangalore

Was even zoeken op het perron, maar uiteindelijk een hele mooie treinreis van 3 uur langs allemaal rijstvelden, palmboomplantages en kleine dorpjes.
Mysore is wat rustiger dan Bangalore, alleen zijn de mensen wat opdringeriger. Zometeen ga ik naar Mysore Palace, wat om de hoek ligt van mijn hotel. Nou ja, hotel, t is een klein kamertje met een klein badkamertje en niet echt schoon, maar ja, wat mag je verwachten voor 250 roepies per nacht (ca. 4 euro)! Heb wel televisie, uitzicht op een tuintje met palmbomen en het paleis en andere bezienswaardigheden op loopafstand. Buikje is vandaag een beetje opstandig, niet goed geslapen vannacht, dus lekker aan de mangosap uit en flesje en cake.
Gister na goed nadenken m'n reisschema aangepast. Het is een fantastisch land, wat ik graag wil beleven en niet met een rondgang wil doorkruisen. Wil ook niet, want het is warm, het eten vreemd, druk en indrukwekkend. Ga iig terugvliegen van uit Bangalore. De rest zien jullie wel verschijnen op de blog!
Wat ik erg leuk vind aan de Indiërs is de head-wobling. Ze maken, als ze je begroeten, naar je luisteren, ja, misschien, wie weet zeggen een soort wiebel met het hoofd. Lijkt wel op de poppetjes die je soms in auto's ziet met een veren nekje. Begin het langzaam onder de knie te krijgen, dus dat belooft nog wat als ik terug ben.
Aad en Gitta, antwoord op jullie vraag: erg leuke mannen hier, maar ze zijn zo klein! Kom boven de meesten toch echt 10 cm uit!
O en foto's uploaden kan bijna niet in de internetcafés, ze hebben de usb-poorten verwijderd. Doe m'n best asap wat foto's mee te sturen!
XxX
We zitten met plezier je verslag te lezen. Hoop dat je maag weer snel in orde is, kan je weer lekker eten daar. Geniet er maar van.
Hihi ik ben benieuwd naar je head-wobling ;-).
x
Herinner je je Nicolette nog, deed ook aan head-wobling.
Cola is een goed medicijn! Lekker genieten verder en kijken alweer uit naar je volgende verslag.
Dikke knuf
hey meis....
fijn te horen dat je het helemaal leuk hebt en dat je iig je 1e trein niet gemist hebt. hoop dat je buik snel weer oke is en dat je lekker van al het heerlijke eten kan genieten.. goed slapen komt vanzelf wel weer hahaha hebbie hier ook ;-)) take it easy en go with the flow... liefs en kxs
Hey Marieke, pas op dat je die kleine Indiase mannetjes niet over het hoofd ziet he!
Veel plezier daar en als het hotel geen douche heeft dan neem je toch een bad in de dichtstbijzijnde rivier? Hen je gelijk ook je geest gereinigd en ben je bevrijd van al je zonden! E.e.a. volgens goed Hindoestaans gebruik! haha!
gr. Jac
Dag lieffie...de plaatsnaam zegt t zelf al: My-sore(s), maar komt vast allemaal wel weer goed! Enjoy!
Liefs van een jaloerse thuisblijver.
Ha Marieke, leuk om over je schouder mee te reizen en te lezen en te horen van je hoe het met je gaat. Ben je nog van plan om terug te komen? Geniet er van! Groet Patrick
Mij viel het juist op dat ze zo lang zijn, die mensen...zou het met de streek te maken hebben? Ik zat natuurlijk veel noordelijker.
Friezen en Groningers zijn ook altijd wat groter voor mn gevoel...
Dus niet vanaf Mumbai terug...Haha, wiebelkont!! Gewoon lekker doen waar je zin in hebt, maar dat hoef ik jou niet te vertellen.
Take care. X
zeg was de slogan niet size doesnt matter
en na drie dagen al aan de schijt is wel snel, laat je daardoor niet op de kop zitten je hebt alles bij je en col drinken uit de gesloten fles.
kijk elke dag of er nieuws is van india vind het leuk om het zo te volgen hoor nu meer van je op duizenden kilomrters afstand als anders op 10 meter afstand.
Leuk dat je het zo naar je zin heb en petje af hoor voor wat jij zo durft te ondernemen.
gr.aat
Ow ow ow 4 euro en dan nog zeuren, vrouwen! :-)
Cool dat je het zo tof hebt, je kijkt vast je ogen uit!
Leuk om hier zo nu en dan wat van je te lezen! Je moet gaan bloggen als je thuis komt, blijf ik een beetje op de hoogte. ;-)
is maar te hopen dat je naast het head wobblen je niet nog andere typische indiase trekjes eigen maakt, zoals spugen, poepen in de rivier (of op straat...) of de manier van deelnemen aan het verkeer ;)
Blij dat je het leuk hebt en leuk om je verhalen te lezen. hoop toch snel wat foto's te zien als het lukt. gerommel in je buik zal waarschijnlijk wel snel overgaan. kwestie van wennen aan het eten.
jammer dat we je niet meer konden zien voor je vertrek, maar we babbelen wel weer s bij once you're back.
grtz
Hey! Leuk om je verhalen te lezen en je foto's te zien! En idd, zoals de oudjes ;-) schrijven, cola! Heel veel plezier nog en ben benieuwd naar de volgende info!
X Jasper & Marit